< Terug naar nieuws

2 Augustus 2024

Nationale AI Challenge

Een unieke kans om met een team van software engineers en data scientists te werken aan een AI-toepassing om uw bedrijfsvoering te optimaliseren. Dat kan met de Nationale AI Challenge.
AI biedt grote kansen voor het bedrijfsleven, maar het lukt niet alle bedrijven om te herkennen waar die kansen liggen en/of om die ook te benutten. En dat terwijl Nederland een zeer sterke kennispositie heeft op het gebied van AI. Daarom slaan de Nederlandse AI Coalitie (NL AIC) en Kickstart AI de handen ineen en organiseren zij de Nationale AI Challenge.
 
Doe mee met de Nationale AI Challenge
We roepen bedrijven en maatschappelijke organisaties op om een use case in te dienen, waarbij AI een optimalisatieslag kan betekenen in de bedrijfsvoering. Om kans te maken op selectie, dient de use case bovendien voor meerdere partijen relevant te zijn. Om een goede use case te formuleren,is geen brede kennis van AI nodig. “Het in de eerste plaats van belang om je eigen bedrijf goed te kennen, en te bedenken waar de knelpunten zitten,” zegt Janneke Niessen, jurylid van de Nationale AI Challenge en oprichter en investeerder bij CapitalT. “Het is een valkuil om te denken dat je vanuit de technologie moet zoeken naar toepassingen. Als je namelijk goed weet hoe je bedrijf in elkaar steekt, waar knelpunten zitten en waar je naartoe wilt met je bedrijf, dan kun je makkelijker herkennen waar kansen zitten voor de toepassing van AI”, vervolgt Janneke.
 
Selectiecriteria
In het selectieproces wordt goed gekeken of de beoogde AI-toepassing daadwerkelijk positieve impact heeft op de strategie, de bedrijfsvoering en/of werknemers van de organisatie. Daarnaast is het ook belangrijk dat de inzichten uit de challenge breed te delen zijn en dat er voldoende en kwalitatieve data beschikbaar is om de challenge op te lossen. Interesse om een use case in te dienen? De challenge is toegankelijk voor deelnemers in de NL AIC, en organisaties die samen met een deelnemer van de NL AIC aan de use case werken.  

Interesse? Dien uw use case in voor 16 augustus!

Wordt uw bedrijf of maatschappelijke organisatie de grote inspiratiebron voor het Nederlandse bedrijfsleven om AI toe te passen? Meld u nu laagdrempelig aan! Kijk hier voor meer informatie en raadpleeg dit overzicht wat de kenmerken zijn van een goede use case, en dien uw case voor 16 augustus 2024 in via het aanmeldformulier.

Lees alles hier

Vergelijkbaar >

Vergelijkbare nieuwsitems

>Bekijk alle nieuwsitems >
 CuspAI stelt zich voor in LAB42

6 September 2024

CuspAI stelt zich voor in LAB42 >

Op 5 september 2024 presenteerden Max Welling en Chad Edwards, oprichters van CuspAI, hun innovatieve bedrijf tijdens de IvI koffie & taart-bijeenkomst. 

Lees meer >

Geavanceerde AI voor Bewakingsrobots: Samenwerking Tussen Nederlandse Instituten

5 September 2024

Geavanceerde AI voor Bewakingsrobots: Samenwerking Tussen Nederlandse Instituten >

Een consortium van toonaangevende Nederlandse onderzoeksinstituten en overheidsinstellingen, waaronder de TU Delft, Universiteit van Amsterdam, TNO en de Koninklijke Marechaussee, is van start gegaan met een ambitieus project: de ontwikkeling van geavanceerde kunstmatige intelligentie (AI) voor bewakingsrobots. Het OpenBots consortium, officieel gelanceerd op 4 september, richt zich op de ontwikkeling van AI-systemen die menselijke beveiligers kunnen ondersteunen in diverse veiligheidsomgevingen.

Lees meer >

NeuroAI: Charlotte Frenkel onderzoekt de toekomst van AI met het menselijk brein als inspiratie

5 September 2024

NeuroAI: Charlotte Frenkel onderzoekt de toekomst van AI met het menselijk brein als inspiratie >

Met de toekenning van een AiNed Fellowship grant verdiept dr. Charlotte Frenkel van de TU Delft zich in neuromorphic computing, een grensverleggend onderzoek dat zich richt op energiezuinige en efficiënte AI-systemen, gebaseerd op de werking van het menselijk brein. Dit onderzoek brengt de wereld van AI en neurowetenschappen samen om computersystemen te ontwikkelen die sneller, energiezuiniger en intelligenter zijn.

Lees meer >